Orhaneli Ziraat Odası

ZOBİS
Orhaneli Ziraat Odası > Duyurular > ELEKTRİK BORCU OLAN ÇİFTÇİLERE DESTEK VERİLMEMESİ HK.

ELEKTRİK BORCU OLAN ÇİFTÇİLERE DESTEK VERİLMEMESİ HK.

"Tarımsal Sulamaya İlişkin Elektrik Borcu Bulunan Çiftçilere Bu Borçları Ödeninceye Kadar 2015 Yılında Destekleme Ödemesi Yapılmamasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı" 21 Mayıs 2015 tarih,29362 sayılı Resmi Gazete ´de yayımlanmıştır.Bu karara İlişkin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın 2015/23 No´lu "Tarımsal Sulamaya İlişkin Elektrik Borcu Bulunan Çiftçilere Bu Borçları Ödenene Kadar 2015 Yılında Tarımsal Destekleme Ödemesi Yapılmamasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği" ise 27 Mayıs 2015 tarih, 29368 sayılı Resmi Gazete´ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Ancak Ziraat Bankası´na bu konu ile ilgili yazılı müracaat var ise Destekleme ödemesi yapılır. Elektrik Borç miktarı bu bakiyeden düşülür.Yazılı müracaat yapmayanlar ise destekleme ödemesi alamayacaktır.Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.tzob.org.tr/genelgeler adresinden ulaşabilirsiniz.