Orhaneli Ziraat Odası

Orhaneli Ziraat Odası > Mevcut Durum Analizi

Mevcut Durum Analizi

DANIŞMANIN İSMİ : Gökhan ER                                                                                                                                       01.11.2017

ÇİFTÇİ SAYISI            : 60

Orhaneli Ziraat Odası Başkanlığı bünyesinde danışmanlığını yapmakta olduğum 60 çiftçi Orhaneli İlçesinin 27 farklı mahallesinde bulunmaktadır.

Üreticilerimin 52 kişi küçükbaş işletme sahibi olup 10455 küçükbaş hayvana, 8 kişi büyükbaş işletme sahibi olup 362 büyükbaş hayvana sahiptirler. Danışmanlığını yaptığım çiftçilerin işletme tipi küçük ev tipi işletmelerdir. Bu işletmelerde ki barınaklar yazlık ve kışlık olmak üzere iki farklı barınağa sahiptirler. Çiftçilerimiz ekstansif yetiştiricilik yapmaktadırlar İşletmelerin verim kayıtları bulunmamaktadır. Danışmanlığını yaptığım küçükbaş yetiştiriciliği yapan çiftçiler besi hayvancılığı ile uğraşmakta büyükbaş yetiştiriciliği yapan kişiler süt ve besi olarak kombine yetiştiricilik yapmaktadırlar.

Üreticilerimiz ürünlerini Bursa, Orhaneli ve civar ilçelerin hayvan pazarlarında satmaktadırlar.

HAZIRLAYAN                                                                                                                                  ONAYLAYAN

Gökhan ER                                                                                                                                       Nafiz KAYA

Veteriner Hekim                                                                                                                           Orhaneli Ziraat Odası Başkanı