Orhaneli Ziraat Odası

Orhaneli Ziraat Odası > Haberler > Göynükbelen mahallesine ziyaretimiz.

Göynükbelen mahallesine ziyaretimiz.

Ziraat Odası Mühendisleri Göynükbelen Mahallesi’ nde sebze ve meyve bahçelerini gezerek incelemelerde bulundu. 2014 yılında farklı zamanlarda düzenlenen gezilerde yetiştiricilerimizin problemleri arazide incelendi. Mevcut sorunlar kapsamında hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemleri yetiştiricilere anlatıldı. Yetiştirilen ürünlerde hastalık ve zararlıların oluşturduğu verim kaybını önlemek için yetiştiricilerimize sağlıklı bitki yetiştiriciliği yapabilmeleri için bilgilendirme yapıldı.
Bu amaçla sebze ve meyvelerin yetiştireceğiniz bölge için en uygun cinsinin tespit edilmesi gerektiği, satın alınacak hazır fide ve fidanların sağlıklı olmasına dikkat edilmesi, ve özenle uygun biçimde hazırlanan toprağa, dikilmesi gerektiği konusunda bilgi verildi.  Yetiştiricilik sezonu süresince ziraat mühendisleri her aşamada iletişimde bulunarak karşılaşılan hastalık ve zararlılar ile en uygun yöntemleri kullanarak mücadele edilmesinin gerekliliği anlatıldı.